Wyposażenie dla gastronomii – jak usprawnić prace w kuchni?

wyposazenie kuchni

Odpowiednio dobrane wyposażenie dla gastronomii pozwala na znacznie prostsze przygotowywanie pysznych dań, które mogą zachwycić gości. Jednocześnie pozwala ono na usprawnienie codziennych prac odbywających się na zapleczu kuchennym. Co warto wziąć pod uwagę podczas wyposażania kuchni w lokalu gastronomicznym?

Nowoczesne wyposażenie gastronomiczne – co wybrać?

Właściwie dobrane wyposażenie gastronomiczne ma bardzo duże znaczenie w każdym lokalu. Właśnie dlatego w sklepie internetowym Hybryda-gastro.pl można kupić pełną gamę urządzeń niezbędnych w restauracji, pubie, barze, firmie cateringowej, stołówce oraz w innych lokalach gastronomicznych.

Sklep Hybryda-gastro.pl prowadzi sprzedaż markowego wyposażenia dla gastronomii wraz z usługą projektowania i doboru odpowiednich urządzeń gastronomicznych oraz montażem i serwisem.

Jakie urządzenia gastronomiczne dostępne w sklepie Hybryda-gastro.pl mogą usprawnić prace w kuchni?

1. Piec konwekcyjno-parowy

Jednym z coraz częściej kupowanych urządzeń gastronomicznych jest obecnie piec konwekcyjno-parowy. Jest to urządzenie, które piecze za pomocą gorącego powietrza rozprowadzanego wewnątrz oraz dodatkowo stosuje parę wodną, aby zapobiegać wysuszeniu dań.

Piece konwekcyjno-parowe mają bardzo szerokie zastosowanie i umożliwiają przygotowywani zdrowych, smacznych, aromatycznych dań bardzo szybko i łatwo. Właśnie dlatego coraz częściej zastępują one tradycyjne piekarniki.

2. Zmywarki – zmywarka kapturowa i zmywarka do garnków

Aby zmywanie brudnych naczyń było jeszcze łatwiejsze, w lokalu nie może zabraknąć odpowiedniej zmywaki. Nowoczesne modele mają bardzo krótkie cykle zmywania i mogą usunąć zabrudzenia z naczyń już w ciągu kilku minut.

Bardzo często wybierana jest zmywarka kapturowa, która wykorzystuje nakładany na kosz z naczyniami kaptur. Taka forma zmywarki powoduje, że jest ona bardzo prosta w obsłudze. Dostępne są także specjalistyczne zmywarki do garnków i innych dużych naczyń, zmywarki tunelowe.

3. Szafy chłodnicze

Szafa chłodnicza w lokalu gastronomicznym dba o odpowiednie bezpieczeństwo surowców i przygotowanych już dań. Za jej pomocą można nie tylko przechowywać je w optymalnych warunkach temperaturowych, ale także wyeksponować je.

Przeszklona przednia szyba w szafie chłodniczej pozwala na łatwe zajrzenie do wnętrza urządzenia i sprawdzenie jego zawartości. Sprawdzi się też do eksponowania dań klientom.

4. Piec do pizzy

Wyśmienita pizza może być specjałem lokalu. W sklepie Hybryda-gastro.pl można kupić wysokiej klasy elektryczne i gazowe piece do pizzy, które przygotowują wyśmienitą pizzę w różnorodnych wariantach.

HYBRYDA ALEKSANDRA GÓRALCZYK

https://hybryda-gastro.pl

TEL: 32 418-72-55

E-MAIL: biuro@hybryda-gastro.pl

NIP: 6312312497, REGON: 241677598

ul. Stanisława Kunickiego 14, 44-100 Gliwice